informationen zum Ventolin Inhalator €76.76

INFORMACE PRO RODIČE K ZAČÁTKU ŠKOLNÍHO ROKU 2021-2022

| komentářů 0

 

Následující informace vychází z Manuálu ministerstva školství:

Pro základní školu

Před prvním příchodem do školy se nevyžaduje prohlášení o bezinfekčnosti, žák však nesmí vykazovat žádné příznaky infekčního onemocnění. Žáci jsou povinni dodržovat zásady osobní hygieny a mít ve škole k dispozici dostatečné množství respirátorů či zdravotnických roušek.

Každá osoba je povinna před vstupem do školy a ve společných prostorech školy zakrýt dýchací cesty respirátorem či u dětí do 15 let zdravotnickou obličejovou maskou. Výjimku z této povinnosti mají pouze osoby, které tuto výjimku budou mít lékařsky písemně potvrzenou. Ve chvíli, kdy je dítě usazeno ve třídě, může obličejovou masku sejmout.

Lékařské potvrzení je vyžadováno zároveň i u alergií či dlouhodobě přetrvávajících chronických onemocnění, které nemají souvislost s nemocí COVID-19. V případě příznaků infekčního onemocnění nebude bez lékařské zprávy umožněn pobyt žáka ve škole.

S ohledem na návrat z letních prázdnin a vzhledem k šíření nových mutací viru SARS-COV-2 proběhne na začátku školního roku 2021/2022 plošné preventivní testování žáků základní školy v rozsahu 3 antigenních testů provedených v prvních dvou týdnech v září 2021, a to ve dnech 1.9., 6.9. a 9.9. Žáci 1. ročníku se otestují až 2.9.Toto testování nepodstupují žáci, kteří doloží potvrzení o prodělaném onemocnění covid-19 (ochranná lhůta činí 180 dní), dále žák, který doloží negativní výsledek testu provedeného v odběrovém místě a žák, který doloží potvrzení o dokončeném očkování, od kterého uplynulo minimálně 14 dní.

Pokud se žák screeningovému testování nepodrobí, bude se moci výuky účastnit, ale pouze za použití ochrany dýchacích cest po celou dobu pobytu ve škole. Toto opatření platí po celou dobu trvání screeningového testování. Tento žák dále nesmí cvičit ve vnitřních prostorech, nesmí zpívat a v době konzumace potravin a nápojů musí udržovat odstup od ostatních osob min.1,5 metru.

V případě pozitivního AG testu žáka vydá škola potvrzení zákonnému zástupci, který je povinen kontaktovat praktického lékaře. Ten rozhodne o indikaci konfirmačního vyšetření metodou RT-PCR. Žák s pozitivním výsledkem testu se může vrátit k prezenční výuce po předložení negativního konfirmačního testu RT-PCR nebo po skončení povinné izolace. Zákonný zástupce je povinen informovat školu o výsledku RT-PCR testu.

V případě, kdy žák odmítne jak testování, tak nošení ochranného prostředku, nemůže škola v souladu s mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví umožnit dítěti či žákovi osobní přítomnost na vzdělávání.

Žákům 1. ročníku umožníme doprovod 2 dospělých osob, které budou mít po celou dobu pobytu ve škole respirátor.

Pro mateřskou školu

Děti v mateřské škole se netestují a nemusí nosit roušku. Každá dospělá osoba, která dítě doprovází, je povinna před vstupem do školy a ve společných prostorech školy zakrýt dýchací cesty respirátorem.

Vážení rodiče, děkujeme vám za spolupráci a přejeme vám a vašim dětem klidný školní rok.