ventolin atrovent beclazon €31.67

Zajištění péče o děti zaměstnanců IZS od 12.4.2021 – aktualizováno!

| komentářů 0

Po ukončení nouzového stavu končí oprávnění vlády nařídit vykonávání péče o děti rodičů vybraných profesí dle krizového zákona č. 240/2000 Sb. Zaniká tak plošný nástroj „určených škol“ zajištujících péči o děti rodičů IZS a krizové infrastruktury („děti IZS“) v době, kdy bude povolena osobní přítomnost na vzdělávání v mateřských a základních školách pouze pro vybrané skupiny dětí a žáků. Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci je nutné i nadále zajišťovat péči o tyto děti, tak aby jejich rodiče mohli docházet do zaměstnání. Proto bude mimořádným opatřením umožněna přítomnost těchto dětí v mateřských školách a žáků na prvních stupních základních škol, ve kterých jsou zapsány.

 

Jedná se o péči o děti, jejichž zákonní zástupci jsou:

  1. a) zdravotničtí pracovníci poskytovatelů zdravotních služeb,
  2. b) pedagogickými pracovníky, kteří zajišťují prezenční vzdělávání v mateřské škole, základní škole, školní družině, školním klubu, v oborech vzdělání Praktická škola jednoletá nebo Praktická škola dvouletá, nebo
  3. c) pedagogickými pracovníky školských zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy,
  4. d) zaměstnanci bezpečnostních sborů,
  5. e) příslušníci ozbrojených sil,
  6. f) zaměstnanci orgánů ochrany veřejného zdraví,
  7. g) zaměstnanci uvedení v § 115 odst. 1 a další zaměstnanci v sociálních službách podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů,
  8. h) zaměstnanci Úřadu práce České republiky,
  9. i) zaměstnanci České správy sociálního zabezpečení a okresních správ sociálního zabezpečení,
  10. j) zaměstnanci Finanční správy České republiky.

Děti i žáci mají nárok na dotovaný oběd. Děti i žáci se řídí stejnými pravidly jako ostatní žáci na prezenční výuce (testování, ochrana dýchacích cest, zvýšená hygienická opatření.

POKUD BUDETE TUTO SLUŽBU POŽADOVAT, NAPIŠTE NA EMAIL ŠKOLY JMÉNO DÍTĚTE A TŘÍDU A PŘIHLASTE DÍTĚTI OBĚDY NA ZÁZNAMNÍK NEBO EMAIL JÍDELNY.

POŽADUJEME OD ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCE POTVRZENÍ O ZAMĚSTNÁNÍ.

Děkujeme za spolupráci